© 2019 Foot Studio by Loyal Trade Ltd. All rights reserved. 

Email: loyal.trade.bg@gmail.com; Tel: +359 878 141121; +359 878 141123  

Dr.HANSS

PROBIOTICS BY NATURE
ПОЧИСТВАНЕ И ГРИЖА
С ТРАЕН ЕФЕКТ
РЪКА ЗА РЪКА С ПРИРОДАТА

(and also amazing for you)

IT'S THAT GOOD

ние правим живота по лесен

Предимства на пробиотиците

Какво представлява мръсотията?

 

Мръсотията е тъмен слой, който най-лесно може да се види по фугите на плочките. Всяка повърхност с мръсотия съдържа невидим биофилм. Той се образува от  натрупването на микроорганизми и се състои от органични съединения, като екзополизахариди и протеини. Това действа като защитен слой за бактериите. 

Обикновените масови продукти съдържащи химикали не могат да разградят този биофилм. Те само убиват бактериите, които се намиран над него, като по този начин само допринасят за по-добрата защита и капсоловането на бактериите под него.

Как работят пробиотиците?

 

Единствено пробиотичните почистващи продукти могат да се справят с този биофилм благодарение на почистващата технология (Triple Microscopic Cleaning Technology (TMCT)), като това се постига на три нива:

1) В началото повърхността се почиства с алкална биоразградима съставка, която премахва боифилма, който лошите бактерии изграждат върху себе си и го ползват като средство за защита. Разграждането на този биофилм е основното предимство на пробиотичните продукти, защото това им позволява да чистят в дълбочина и наистина да постигнат чиста среда за разлика.

 

2)  След като биофилма е разграден ензимите, които са производни на пробиотиците  се справят с бактериите под него.

 

3) Благодарение на ензимите, пробиотиците премахват последната микроскопична мръсотия и чистят в дълбочина в продължение на няколко дни след като сте приключили с чистенето.

 

Премахването на биофилма и лошите бактерии е гаранция за намаляване на риска от инфекции.

Какво не знаем за бактериите?

Защо бактериите стават резистентни

От години хората са вярвали, че най-добрата хигиена е когато унищожим с дезинфектант всички бактерии. През последните години обаче ние постоянно чуваме истории за изключително устойчиви бактерии, които водят дори до смърт. Тези бактерии са толкова агресивни, защото са създадени в следствие от агресивен дезинфектант. Това е тяхната защитна реакция. Тяхната агресивност не е нищо повече от техния защитен механизъм. Днес учените знаят, че има и бактерии, които са полезни за живота. Ето защо честата употреба на антибиотици е обект на диалог и се смята за неприемливо.

Разграничение между добри и лоши бактерии

Друг недостатък на дезинфектанта, е че той убива и добрите бактерии. Химикалите не правят разлика между добри и лоши бактерии. В действителност, те убиват и добрите бактерии, които в същност трябва да ни защитават от болести. Дезинфектанта и антибиотиците се възприемат като агресивни от лошите бактерии. Ето защо те започват да се защитават и ако агресията към тях продължава те ще станат устойчиви и ще се размножават свободно.

 

Търговските марки, които твърдят, че 99% от бактериите са мъртви, не казват цялата истината

Всяка повърхност с мръсотия съдържа невидим биофилм. Това е натрупване на микроорганизми, които заедно изграждат  филм, който се състои от органични съединения, като екзополизахариди и протеини. Това действа като защитен слой за бактериите. Дезинфектанта или обикновения почистващ препарат може да убие само бактериите, които се намира над биофилма, но не и тези, които са под него. Това което се случва в същност, когато почистваме с  дезинфектант е създаването на още един защитен слой от убитите бактерии над биофилма. Така бактериите се защитават сами. С други думи, бактериите сега са много по-добре капсулирани. Случва се обрано на това, което е трябвало да се случи. За разлика от химикалите ензимите и пробиотиците могат да разрушат биофилма и да елиминират бактериите под него. 

 

Не всички бактерии са вредни за човека

В природата и в нашата чревна флора живеят бактерии, които са полезни за хората и животните. Тези бактерии са предназначени да помогнат на хората и животните в изграждането на резистентност. Също така добри бактерии се използват в  хранително-вкусовия сектор, например киселото мляко, сирене и т.н.. 

Пробиотиците не убиват бактериите, те възстановяват баланса между добри и лоши бактерии и по този начин драстично намалят риска от инфекция. 

С дезинфектанта микробите биват атакувани, в резултат, на което те се опитват да се защитят. Така стават резистентни, устойчиви и агресивни. Резултата от това, е че след време дезинфектанта няма да бъде ефективен. 

Ако в една заразена среда с лоши бактерии създадем пренаселване с полезни бактерии (най-малко 50 милиона пробиотици на милилитър), лошите бактерии внезапно биват изправени пред огромна промяна в тяхната среда, която ги кара да спрат размножаването си. Това е природен феномен, който се случва, когато по-малобройното население от микроорганизми (лоши бактерии), са изправени пред една неравна борба за ресурси (битка за храна) с пробиотиците. Тъй като няма достатъчно храна за потомството си, популацията на лошите бактерии намаля до нива, които вече не са вредни за човека. Вредните бактерии вече не са атакувани, защото това не е необходимо, тъй като те спонтанно спират размножаването си. Пробиотичните бактерии  се справиха с вредните с помощта на естественият подбор (по-слабият загива, по-силният оцелява). Така лошите бактерии не се чувстват застрашени и не развиват резистентност, както би се случило ако бяха третирани с антибиотици или дезинфектанти. Поради това, рисковете от болести драстично намаляват и в природата на микроорганизмите настъпва баланс.

Как и защо работят пробиотиците?

Минимален брой пробиотици на милилитър

Гаранция за ефективната работата на пробиотиците е техният брой в един милилитър течност. Много производители не могат да изпълнят своите претенции за добре работещи препарати именно, защото количеството на бактерии в продуктите им е малък до незначителен и те не работят добре.

Ние гарантираме, че минималния брой бактерии в един милилитър от нашите продукти е минимум 50 милиона. Така дори и в случай на сериозно замърсяване вие може да се сигурни и уверени в силното представяне на нашият продукт.

Нещо повече след 4 часа тези 50 милиона бактерии са се умножили няколко пъти, така че ефекта от тяхната работа е гарантиран. Количеството от 50 милиона пробиотици е само началото, защото попаднали върху повърхността те започват да се възпроизвеждат и продължават да работят цяла седмица след това.

 

Стабилни пробиотици за външна употреба

За да се гарантира правилното функциониране на пробиотични продукти, от решаващо значение е пробиотиците използвани в продукта да бъдат стабилизирани. Ако пробиотиците не са стабилни, не може да има гаранция за дългосрочна почистваща способност на продукта.

Ние гарантираме че нашите продукти имат пълната почистваща сила в продължение на двe години от закупуването им. Тази гаранция е на база патентована технология за стабилизиране (Stabilized Probiotic Ferment (SPF)) на пробиотиците собственост на нашите партньори от Белгия.

Нещо повече нашите партньори са единствената компания в света, която използва стабилизирани пробиотици, просто защото тя е единствената компания в света, която е успяла ефективно да ги стабилизира.

 

Как работят нашите пробиотици

Природата около нас е създала бактерии, които се явяват важен фактор за съществуването на много процеси на Земята. Всичко в природата е подложено на въздействието на бактериите. Те се явяват утилизатори, очистители на жизнените процеси на нашата планета. Умението да се подбират и използват положителни  (непатогенни) бактерии  за колонизация на повърхностите доведе до създаване на нов клас продукти, а именно ПРОБИОТИЦИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ принадлежащи към род Bacillus на семейство Bacillacaea. Те се явяват, като най-мощното оръжие против замърсяванията. В тяхната формула са включени  ензими , бактерии и нехимични отделители.  Тези три  групи са обединени в един почистващ препарат PIP ProBio.
При почистване с PIP ProBio се осъществява интензивно отделяне на замърсяването. Ензимите започват мигновенно да почистват грапавините (порите) на повърхността,  а бактериите се включват в почистването след около 6 часа. Постепенно повърхността се насища с непатогенни (положителни)  бактерии, които отнемат храната и влагата на патогенните микроорганизми. Това води до подтискане развитието на патогените и постепенното им елиминиране, тъй като няма достатъчно храна за потомството си, популацията на лошите бактерии намаля до нива, които вече не са вредни за човека. Вредните бактерии вече не са атакувани, защото това не е необходимо, тъй като те спонтанно спират размножаването си. Непатогените имат свойството, почистили вече повърхноста  да се превръщат в спори чакайки  следващото замърсяване, когато се активират отново. След известно време почистената повърхност сe контролира от неголямо количество положителни бактерии, които не позволяват на новонанесените патогенни бактерии да се развият. 
Очакваните силни изменения на почистваната повърхност настъпват след два-три дни, когато непатогените бактерии са взели контрол над повърхността и дълбоките пори. Изчезват неприятните миризми, повърхността започва да светлее и хлъзгавият филм изчезва. Постига се абсолютно контролиран резултат на хигиена.

Предимства на пробиотиците

FAQ

Всички бактерии ли са вредни за здравето?

Отговорът е не. Много бактерии са от полза за хората и животните. Така например, в природата и в нашата чревна система се намират бактерии, които са ни от полза. Те ни помагат да изграждаме резистентност срещу патогените. Например пробиотици, като добри бактерии  се използват в производството на киселото мляко, сиренето и много други продукти.

Дезинфектант ли е 

Dr.Hanss ProBio?

Не, не е. Dr.Hanss ProBio не убива бактериите, a възстановява баланса между добрите и лошите , като драстично намалява риска от инфекция. Dr.Hanss ProBio е гама от продукти за почистване и грижа за тялото, които се основават на пробиотици (добри бактерии) и не съдържат бактерицидни химикали.

Какви пробиотици се използват в Dr.Hanss ProBio?

Пробиотиците в  Dr.Hanss ProBio са специално изготвени по технологията (Stabilized Probiotic Ferment SPF). Това дава възможност те да могат да се използват външно и гарантира, че бактериите са живи, когато се използват. Само по този начин те могат да си свършат работата.

Тествани ли са продуктите на Dr.Hanss ProBio?

Нашите продукти са базирани на най-успешните PIP Healthcare продукти на Chrisal. Тези професионални продукти са тествани в продължение на няколко години от Университета в Гент и оттогава са били приложени в много болници по света. Вие може да сте сигурни, че Dr.Hanss ProBio е последната версия на най-съвременни технологии за почистване и здраве.

Проблем ли е резистентността при бактериите?

Химикалите, не могат да направят разлика между добрите и лошите бактерии. Така те убиват и добрите бактерии, които трябва да се справят с болестта. Средствата за дезинфекция и антибиотици се считат за агресивни от лошите бактерии. Така те започват да се защитават и стават резистентни към антибиотика или дезинфектанта. Това води до свободното размножаване на лошите бактерии.