top of page
Ортопедични обувки
Ортопедичните обувки, които предлагаме са обособени в няколко категории.
Това са:
  • обувки за деца (плоскостъпие, антиварус, кавусно ходило или висок свод);
  • обувки при ДЦП;
  • обувки за възрастни с ортопедични проблеми (кокълче на палеца, чукообразни пръсти, плоскостъпие);
  • специализирани обувки разработени за диабетно стъпало, полиневропатия, артритни заболявания, скъсявания и други заболявания на опорно- двигателният апарат;
Всички ортопедични обувки притежават сертификат за медицинско изделие и са регистрирани в Изпълнителната агенция по лекарствата на Р.България (ИАЛ).
В зависимост от предназначението им, те са изработени от различни материали и с подходящата за заболяването определена геометрия и функционалност.

Анатомични обувки
 
Ние предлагаме голямо разнообразие от анатомични обувки обособени в няколко категории (моля, разгледайте каталозите). Характерно за тях е обособено легло на петата, изразена арка за надлъжен и напречен свод. Анатомичните обувки са с денивелация на подметката, като петата е по-нависоко от предната част на крака. Височината на петата варира от 1 до 4,5 сантиметра в зависимост от предназначението им. Подметките са средно твърди. Тяхната цел е да абсорбират вибрациите, които се получават при ударът на петата в земята по време на ходене. Обувките обикновено са с допълнителна стелка, която има ефект на памет и дава изключителен комфорт и удобство, а материалите са естествени. 

calzamedi catalog 2020-2021-1.png

Обувки по индивидуална поръчка

Обувките по индивидуална поръчка са предназначени за хора със сериозни проблеми свързани с ходилото, като диабетно болни и страдащи от полиневропатия, деца с ортопедични проблеми и такива с диагноза ДЦП. Обувките се изработват от меки естествени материи. Процесът, на вземане на мерки за изработване и доставка, отнема около 45 дни. Обувки се изработват във фабриката на Calzamedi в Испания. Моделите се разработват съобразно заболяването на пациента и деформацията на ходилата. Някои от изработените обувки може да видите, като изтеглите каталозите в PDF формат.

Стандарти за качество и безопасност на обувките

 

Нашият партньор CALZAMEDI е един от основните испански производители на ортопедични и анатомични обувки, който разполага с лицензи за това. Обувките на CALZAMEDI отговарят на директива 93/42 на ЕС за ЕИО и на Кралския указ 1591/2009. Тези два сертификата дават право на нашият партньор да произвежда обувки с маркировка за медицинско изделие, което е единствената гаранция за това, че те отговарят на европейските стандарти за качество и безопасност. Компанията е сертифицирана и по ISO 9001. Обувките на CALZAMEDI са регистрирани и в България, като медицински изделия от Агенцията по лекарствата. Всички модели обувки, които предлагаме в момента са удобрени от Агенцията по лекарствата и притежават сертификат за това.

bottom of page