© 2019 Foot Studio by Loyal Trade Ltd. All rights reserved. 

Email: loyal.trade.bg@gmail.com; Tel: +359 878 141121; +359 878 141123  

FOOT STUDIO 

е концепция, чиято основна грижа е здравето на нашите крака - диагностика, превенция, продукти.

ОРТОПЕДИЧНА РАБОТИЛНИЦА

Ортопедична работилница FOOT STUDIO предлага всякакви индивидуални ортопедични решения касаещи проблеми свързани с долен и горен крайник. Ние изработваме ортопедични стелки, обувки и индивидуални ортези за различни проблеми и патологии.

 

Индивидуални ортопедични стелки може да ви бъдат изработени във градовете София, Варна и Добрич. Изработването на стелките става чрез предварителна уговорка и записване на час, ден предварително.

Запази час за изработване на индивидуални ортопедични стелки

Къде може да ви бъдат изработени стелки:

София

-  8-ма Поликниника(ДКЦ). Телефон за записване и информация 0888515643;

- ВМА Поликниника ет.1, каб.113А Телефон за записване и информация 0882430795.

- Ортопедичен магазин "Дружба"  кв.Дружба 1 бл.199 партер.  Телефон за записване и информация 0882430795.

Варна

​- FOOT STUDIO ул.Генерал Столипин 21, партер. Телефон за записване и информация 0878141123.

- Дрогерия Артлика, в двора на Окръжна Болница. Телефон за записване и информация 0882785666;

Добрич

- "ГАЛЛА"- Студио за крака, намиращо се в хотел Добруджа, фоайе базар. Телефон за записване и информация 0878 141133.

Моля, използвайте системата за резервации, за да запазите час за изработване на ортопедични стелки. Събота и неделя са неработни дни. Ако сте от друго населене място и нямате възможност да дойдете през делничните дни ние можем напълно да се съобразим с вас и вашето време, но трябва непременно да има предварителна уговорка. За целта звънете на телефоните за контакти изписани в долната част на сайта.

Цената на чифт базови индивидуални ортопедични стелки PEDAG е 69,00лв. Цената на чифт индивидуални детски стелки от номер 30 до 35 е 59,00лв. Цената на чифт индивидуални детски супинатори е 49,00лв.

Индивидуални Ортопедични Стелки

Благодарение на Pedag Professional ORTHO SYSTEMS, ортопедичните техници могат ефективно да изработят напълно персонализирани и индивидуално адаптирани стелки и опори, които да облекчат болката на пациентите при ходене и изправяне. Нашата Рedag модулна система използва ефективни и модерни методи за измерване и напълно съвместими модули, които могат да се комбинират, за да се предложат индивидуални ортопедични приспособления. 

Техника на изработване на индивидуални ортопедични стелки PEDAG

1. Избор на модули за стелките

Тъй като всеки крака е различен ние предлагаме широка гама от заготовки с различни дължини, материали, гъвкавост и степен на стабилност. Заготовките са в основата на всяка ортопедична опора. Те подкрепят крак при неговото движение и го държат в правилна позиция. 

Модулите на Ortho системата могат да се комбинират по много различни начини. Всеки един елемент от модулите е специално разработен от практици с цел да се осигури ефективно лечение или превенция на проблемните зони на крака.

2. Материали, които използваме

Нашите ортопедични стелки са съставени от подбрани качествени материали . За да отговорят на различните нужди на пациентите , ние предлагаме стелки и заготовки изработени от различни материали и смеси . Ние използваме следните материали за нашите ортопедични стелки:


Полипропилен (PP ) и мека пяна
Заготовките за стелките се състоят от термопластичен PP, който може да бъде формован върху всеки крак . За ниски арки на сводовете ние използваме меки заготовки от пяна . По – мекия материал е шок абсорбиращ , омекотяващ , за облекчаване на ставите .

Микрофибърен велур с пяна с памет

Някои от нашите заготовки са покрити с кадифен микрофибърен велур, който придава мекота и чувство за комфорт на краката. Пяната с памет оптимално следва формите на стъпалото и равномерно разпределя налягането по целия крак . Поради това ефективно облекчава налягането върху възглавничките на стъпалото и облекчава ставите . Твърдото ядро ​в основата дава здравината на стелката и необходимата подкрепа на сводовете.

Нора ® материал
При разработването на ортопедични стелки ние също помагаме на хората , които страдат от диабет, ревматоидни заболявания и полиневропатии.  Стелките за тези пациенти са изработени от материала Нора ®. Той е изключително мек. Неговите войства го правят идеален за диабетици и хора , които страдат от ревматизъм . Материала Нора ® е високо еластичен и устойчив, може да се мие и е изключително плътен и хомогенен поради, което не създава условия за образуване на микроби и патогени в сърцевината си.


Телешка кожа
Тази кожа е фина, много здрава и устойчива. Тя абсорбита излишната влага от крака, като по този начин подобрява климата във вътрешността на обувката.


Рedag въглероден филтър от активен въглен
Ортопедичните стелки , които използват кожа, като горния материал могат  да бъде допълнително оборудвани с високоефективен филтър от активен въглен . Той пропуска въздуха, абсорбира влагата и предотвратява от образуването на миризми.

Диагностика и Плантография

Краката ни са предназначени буквално да ни носят през целия живот. Това означава, упорита работа за 26 малки кости и многобройни връзки, мускули и сухожилия.

В следствие на незнание, ниска култура по темата, неудобни обувки, робуване на модните тенденции и т.н. 80% от населението има ортопедични проблеми свързани с краката, като 20% от тях са с тежки проблеми нуждаещи се от специално изработени стелки или ортопедични средства.

За да разберем дали всички с нашите крака е „Ок” се използва уред наречен „Плантограф”.

Диагностиката дава възможност да се разкрият евентуални проблеми в зародиш, като за голяма част от тях принципно не подозираме. Друга важна особеност е, че на част от проблемите свързани с ходилата на краката може да се въздейства в положителна посока до определена възраст. Ние извършваме диагностика всеки делничен ден в нашите търговски обекти, както и организираме кампании всяка пролет и есен.

 

Ние разполагаме с няколко модела плантографи.  Това са: 1.) 2D плантограф Pedag Easy Step разработен от нашите партньори в Германия. Това е плантограф от последно поколение. 2,) 2D платограф работещ със сканираща матрица и софтуер за обработване на данните; 4,) термоактивен плантограф, който реагира на температурата на тялото 5,) мастилен плантограф, при който се използва мастилен отпечатък на контактната повърхност на крака.

 

Мастилните плантографи са старо поколение и вече не се използват. Най-използван от нас е термоактивния плантограф. С такъв разполагат и всички наши партньори. Най-новият в технологично отношение е плантографа Easy Step. На практика този плантограф е последно поколение и вече е наличен във Варна. Самият плантограф дава ясна  картина на състоянието на напречния и надлъжен свод, контактната площ, разпределението на тежестта на тялото върху ходилото, позицията на крака спрямо основата и т.н. Така за няколко минути ние можем да разберем, какво се случва с краката ви и да се дадат много отговори на въпросите, които ви вълнуват. На база диагностиката с него могат да се изработят индивидуални стелки или да се препоръчат от фабричните такива за решаване на проблема и правилна превенция.

Няколко съвета за здрави крака:

1, Не носете обувки с равни подметки - равните обувки не разпределят правилно тежестта върху ходилата на краката. Така областта на петата и метатарзалната област (възглавничката зад пръстите) са силно натоварени и е въпрос на време да усетите болки в тези области. Такива обувки са абсолютно непрепоръчителни за хора с плоскостъпие (дюстабан) и с високи сводове на краката. Правилните обувки са по високи в областта на петата до 2см. при мъжете и до 4,5 см. при жените.

2, Не носете обувки с тънки подметки - тънките подметки нямат свойството да абсорбира вибрациите произведени при удара на крака със земята, когато вървите, бягате и т.н. По този начин петите и метатарзалната област са подложени на невероятен стрес, което води до силно травматизиране на тези области.

 

3, Не носете обувки със силно изрязана подметка в областта на надлъжната арка - това води до силно натоварване на надлъжният свод и деформация на подметката, което задълбочава проблема. Въпрос на време е да усетите болки в тази област на крака.

4, Не носете обувки със стелки от пенолатекс, както и обувки с много мека подметка - при пенолатекса липсва свойството "памет", така ако стелката на вашата обувка е от този материал точно за няколко дни тя няма да изпълнява ролята, за която е поставена. Това ще доведе до подбиване на краката и е твърде вероятно да усетите болки при по-голямо натоварване. Прекалено меките подметки също не са подходящи, защото ако вие имате някакъв ортопедичен проблем (например - стъпвате на криво) това ще доведе да силно деформиране на подметката на обувката, което ще умножи многократно проблема. Следете постоянно обувките си за деформации или неправилно износване. Ако забележите такова трябва веднага да смените обувките.

 

5, Не прекалявайте с носенето на обувки с висок ток - тези обувки прехвърлят основно тежестта на тялото върху метатаезалната област (възглавничката зад пръстите на краката). Това води до промяна на геометрията и посоката на векторите на всяка една костица в тази област в следствие на което тежестта на тялото се концентрира изцяло в тази област. Резултат от това са кокалче на палеца, чукообразни или усукани пръсти. Тези проблеми са необратими и са свързани с ужасни болки. Носете обувки с високи токове само по повод, а не в ежедневието си. За жените идеалната височина е от 2 до 4,5 см, а за мъжете от 1 до 1,5 см.

6, Не прекалявайте с носенето на маратонки - маратонките са обувки за спорт. В зависимост от това, за какъв спорт са предвидени те са направени по различен начин, така че да помагат на човека за различните натоварвания касаещи конкретния спорт. Когато обаче тези маратонки биват носени в ежедневието те по-скоро създават неудобство, като натоварват крака неправилно. Ако все пак това ви е любимата обувка носете маратонки предвидени за джогинг или running shoes.

 

7, Марковите елегантни обувки се грижат за здравето на краката ни - когато става дума за обувки, това правило не е вярно. Това е така, защото марковите обувки са подвластни на модата. Запомнете модата и здравето са срещуположни категории. Колкото една обувка е по съобразена с модните тенденции, толкова тя е по вредна за здравето на краката. Носете умерено такива обувки и не правете големи експерименти със здравето си. Запомнете проблемите с краката са необратими.