top of page

ТЕХНОЛОГИЯ

PEDAG_ЛОЯЛ ТРЕЙД-КРАКА-ПАДНАЛИ СВОДОВЕ-СТЕЛКИ-ОРТОПЕДИЧНИ-БОЛКИ.jpg

Pedag Professional ORTHO SYSTEMS

Благодарение на Pedag Professional ORTHO SYSTEMS, ние можем да изработим напълно персонализирани и ефективни индивидуално адаптирани стелки и опори, които да облекчат болката на пациентите при ходене. Нашата Рedag модулна система използва ефективни и модерни методи за измерване и напълно съвместими модули, които могат да се комбинират, за да се предложат индивидуални ортопедични приспособления. 

Етапи в изготвянето на индивидуални стелки

Етап 1: ДИАГНОСТИКА И ПЛАНТОГРАФИЯ

Основна част от диагностиката е изготвянето на плантограма с помощта на уреди наречени "Плантографи". Ние разполагаме с няколко модела на тези устройства и ги използваме в нашата работа.

С помощта на плантограмата се установяват проблемните зони на ходилото, изменението на сводовете, разпределянето на тежестта и други параметри, на чиято база се диагностицира общата патология на ходилото и се взема решение за превенцията, която следва да се прави.

Етап 2: ИЗБОР НА ЗАГОТОВКИ И МОДУЛИ

В зависимост от резултатите от диагностиката и оплакванията на пациента се взима решение, какви заготовки да бъдат използвани. Това зависи от целите на превенцията , която ще трябва да се прави. Възможно е стелките да бъдат завършени само чрез моделиране на заготовките. Възможно е обаче към заготовките да бъдат монтирани допълнителни модули. Това зависи от сложността на проблематиката.

Oberflдche.jpg

Етап 3: АСАМБЛИРАНЕ И ИЗРАБОТВАНЕ НА СТЕЛКИТЕ

На третия последен етап започва асамблирането на всички заготовки и модули. През цялото време се правят проби до пълното завършване на медицинското изделие. Системата, която използваме позвoлява  бързо модулиране спрямо анатомиката и патологията на крака, така че в рамките на 30 до 40 минути стелките са готови.

Видеото показва основни моменти в изработването на ортопедичните стелки.

bottom of page